Kelová polievka s haluškami
Kategória: 
1 hlávka kelu, 200 g mrkvy, 1 cibuľa, olej, 1 l zeleninového vývaru, soľ, pol lyžičky cukru,mleté čierne korenie Halušky: 1 väčší zemiak, 5 lyžíc hrubej múky, soľ, 1 strúčik cesnaku, 50 g tvrdého syra, 1 vajce, petržlenová vňať

Kelová polievka s haluškami - príprava

    Kel očistíme, umyjeme, odstránime hlúbik a nakrájame ho na hrubšie rezance.
    Mrkvu očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska.
    Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na rozohriatom oleji, pridáme zeleninu a restujeme 5 minút.
    Potom zalejeme vývarom a varíme domäkka.
    Počas varenia posolíme a okoreníme.
    Do hotovej polievky zavaríme zemiakové halušky a varíme, kým nevyplávajú na povrch.
    Pred podávaním posypeme posekanou vňaťou.

    Halušky: Zemiak očistíme, umyjeme a najemno postrúhame. Potom pridáme múku, soľ, vajce, pretlačený cesnak, postrúhaný syr a posekanú petržlenovú vňať, vypracujeme cesto a necháme 10 minút odležať.
Top