Kelová polievka s haluškami
Kategória:
1 hlávka kelu, 200 g mrkvy, 1 cibuľa, olej, 1 l zeleninového vývaru, soľ, pol lyžičky cukru,mleté čierne korenie Halušky: 1 väčší zemiak, 5 lyžíc hrubej múky, soľ, 1 strúčik cesnaku, 50 g tvrdého syra, 1 vajce, petržlenová vňať
Kelová polievka s haluškami - príprava
Kel očistíme, umyjeme, odstránime hlúbik a nakrájame ho na hrubšie rezance.
Mrkvu očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska.
Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na rozohriatom oleji, pridáme zeleninu a restujeme 5 minút.
Potom zalejeme vývarom a varíme domäkka.
Počas varenia posolíme a okoreníme.
Do hotovej polievky zavaríme zemiakové halušky a varíme, kým nevyplávajú na povrch.
Pred podávaním posypeme posekanou vňaťou.
Halušky: Zemiak očistíme, umyjeme a najemno postrúhame. Potom pridáme múku, soľ, vajce, pretlačený cesnak, postrúhaný syr a posekanú petržlenovú vňať, vypracujeme cesto a necháme 10 minút odležať.
Kategória:
1 hlávka kelu, 200 g mrkvy, 1 cibuľa, olej, 1 l zeleninového vývaru, soľ, pol lyžičky cukru,mleté čierne korenie Halušky: 1 väčší zemiak, 5 lyžíc hrubej múky, soľ, 1 strúčik cesnaku, 50 g tvrdého syra, 1 vajce, petržlenová vňať
Kelová polievka s haluškami - príprava
Kel očistíme, umyjeme, odstránime hlúbik a nakrájame ho na hrubšie rezance.
Mrkvu očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska.
Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na rozohriatom oleji, pridáme zeleninu a restujeme 5 minút.
Potom zalejeme vývarom a varíme domäkka.
Počas varenia posolíme a okoreníme.
Do hotovej polievky zavaríme zemiakové halušky a varíme, kým nevyplávajú na povrch.
Pred podávaním posypeme posekanou vňaťou.
Halušky: Zemiak očistíme, umyjeme a najemno postrúhame. Potom pridáme múku, soľ, vajce, pretlačený cesnak, postrúhaný syr a posekanú petržlenovú vňať, vypracujeme cesto a necháme 10 minút odležať.
Mrkvu očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska.
Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na rozohriatom oleji, pridáme zeleninu a restujeme 5 minút.
Potom zalejeme vývarom a varíme domäkka.
Počas varenia posolíme a okoreníme.
Do hotovej polievky zavaríme zemiakové halušky a varíme, kým nevyplávajú na povrch.
Pred podávaním posypeme posekanou vňaťou.
Halušky: Zemiak očistíme, umyjeme a najemno postrúhame. Potom pridáme múku, soľ, vajce, pretlačený cesnak, postrúhaný syr a posekanú petržlenovú vňať, vypracujeme cesto a necháme 10 minút odležať.