Jemná biela zeleninová polievka
Kategória:
300 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler, kaleráb, pór), 5 dl mlieka, 2 dl smotany, 2 lyžice maizeny, soľ, vegeta, 50 g masla
Jemná biela zeleninová polievka - príprava
Očistenú a umytú koreňovú zeleninu nakrájame na malé kúsky a varíme v menšom množstve vody.
Pred dovarením pridáme mlieko.
V smotane rozšľaháme maizenu a za stáleho miešania vlejeme do polievky.
Dochutíme soľou, vegetou a ešte chvíľu povaríme.
Hotovú polievku môžeme zjemniť lyžicou masla.
Nemala by sa podávať horúca, dobre chutí mierne zohriata, ale osviežujúca je aj studená.
Kategória:
300 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler, kaleráb, pór), 5 dl mlieka, 2 dl smotany, 2 lyžice maizeny, soľ, vegeta, 50 g masla
Jemná biela zeleninová polievka - príprava
Očistenú a umytú koreňovú zeleninu nakrájame na malé kúsky a varíme v menšom množstve vody.
Pred dovarením pridáme mlieko.
V smotane rozšľaháme maizenu a za stáleho miešania vlejeme do polievky.
Dochutíme soľou, vegetou a ešte chvíľu povaríme.
Hotovú polievku môžeme zjemniť lyžicou masla.
Nemala by sa podávať horúca, dobre chutí mierne zohriata, ale osviežujúca je aj studená.
Pred dovarením pridáme mlieko.
V smotane rozšľaháme maizenu a za stáleho miešania vlejeme do polievky.
Dochutíme soľou, vegetou a ešte chvíľu povaríme.
Hotovú polievku môžeme zjemniť lyžicou masla.
Nemala by sa podávať horúca, dobre chutí mierne zohriata, ale osviežujúca je aj studená.