BRYNDZOVÁ POLIEVKA
Kategória: 
3-4 zemiaky,1 1/2 l. vody,1 cibuľu,125 g bryndze,100 ml smotany,soľ,3lyžice hrubej múky,1 vajce, viazaničku kôpru

BRYNDZOVÁ POLIEVKA - príprava

    Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a vložíme do vriacej vody.
    Pridáme najemno postrúhanú cibuľu a uvaríme domäkka. Bryndzu rozmiešame so smotanou v polievkovom hrnci.
    Z múky, vajca a zo soli vymiešame redšie cesto, pomocou vidličky zavaríme do polievky k takmer uvareným zemiakom a varíme asi 5 minút.
    Do rozmiešanej bryndze za stáleho miešania postupne prilievame vriaci vývar zo zemiakov spolu so zemiakmi a s cestom.
    Polievku dochutíme soľou a posekaným kôprom.
Top