Pečený losos
Veľmi ľahký
Celkom lacný
Príprava
Varenie
Kategória: 

Jednoduchý recept ktorý dokáže pripraviť snáď každý. 

Ingrediencie

Pre 4 Osoba(y)

Suroviny

  • 600 g lososa
  • 400 g zemiakov
  • 200 g brokolice
  • kôpor, šalát
  • podľa chuti nahrubo zomleté korenie na ryby s citrónom
  • 1 limetka alebo citrón

Pečený losos - príprava

    Lososa očistíme a nakrájame na porcie. Pokvápkáme limetkou alebo citrónom, osolíme, posypeme nahrubo zomletým korením a ugrilujeme.
    Zemiaky nakrájame na hrubšie plátky (môžeme pred restovaním ľahko povariť), osolíme ich, okoreníme a orestujeme na panvici s trochou olivového oleja.
    Brokolicu rozoberieme na ružičky a povaríme v osolenej vode. Na tanier naukladáme cez seba restované zemiaky, na ne položíme steak z lososa, varenú brokolicu a tatársku omáčku, do ktorej sme primiešali nasekaný čerstvý kôpor a zelený šalát
     
Top