Pečený losos
Veľmi ľahkýCelkom lacný
Príprava
Varenie
Kategória:
Jednoduchý recept ktorý dokáže pripraviť snáď každý.
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
Suroviny
- 600 g lososa
- 400 g zemiakov
- 200 g brokolice
- kôpor, šalát
- podľa chuti nahrubo zomleté korenie na ryby s citrónom
- 1 limetka alebo citrón
Pečený losos - príprava
Lososa očistíme a nakrájame na porcie. Pokvápkáme limetkou alebo citrónom, osolíme, posypeme nahrubo zomletým korením a ugrilujeme.
Zemiaky nakrájame na hrubšie plátky (môžeme pred restovaním ľahko povariť), osolíme ich, okoreníme a orestujeme na panvici s trochou olivového oleja.
Brokolicu rozoberieme na ružičky a povaríme v osolenej vode. Na tanier naukladáme cez seba restované zemiaky, na ne položíme steak z lososa, varenú brokolicu a tatársku omáčku, do ktorej sme primiešali nasekaný čerstvý kôpor a zelený šalát
Veľmi ľahký
Celkom lacný
Príprava
Varenie
Kategória:
Jednoduchý recept ktorý dokáže pripraviť snáď každý.
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
Suroviny
- 600 g lososa
- 400 g zemiakov
- 200 g brokolice
- kôpor, šalát
- podľa chuti nahrubo zomleté korenie na ryby s citrónom
- 1 limetka alebo citrón
Pečený losos - príprava
Lososa očistíme a nakrájame na porcie. Pokvápkáme limetkou alebo citrónom, osolíme, posypeme nahrubo zomletým korením a ugrilujeme.
Zemiaky nakrájame na hrubšie plátky (môžeme pred restovaním ľahko povariť), osolíme ich, okoreníme a orestujeme na panvici s trochou olivového oleja.
Brokolicu rozoberieme na ružičky a povaríme v osolenej vode. Na tanier naukladáme cez seba restované zemiaky, na ne položíme steak z lososa, varenú brokolicu a tatársku omáčku, do ktorej sme primiešali nasekaný čerstvý kôpor a zelený šalát