Zapekaný kapor s jogurtovou omáčkou
Kategória: 
1 kapor, 1/2 kg zemiakov, rasca. Cesnakový nálev: 3 lyžice olivového oleja, 2 strúčiky cesnaku, soľ, lyžička vegety, mleté čierne korenie, mletá červená paprika. Jogurtová omáčka: 1 téglik nízkotučného jogurtu, 1 lyžica pochúťkovej kyslej smotany, 1 lyžička horčice, 1 menšia strúhaná sterilizovaná uhorka, 1 najemno postrúhaná cibuľa, soľ, ocot, cukor

Zapekaný kapor s jogurtovou omáčkou - príprava

    Naporciovaného kapra potrieme cesnakovým nálevom a necháme asi hodinu odležať.
    Potom kapra vložíme do zapekacej nádoby spolu s predvarenými zemiakmi, ktoré posypeme rascou.
    Pečieme asi hodinu.
    Upečenú rybu a zemiaky prelejeme jogurtovou omáčkou.
    Hotové jedlo zdobíme paprikou, feferónkami, citrónom a petržlenovou vňaťou.
Top