Gaštanový rez
Piškóta: 4 vajcia, 6 lyžíc kryštálového cukru, 6 lyžíc polohrubej múky, 1 dl oleja, 1 lyžica kakaa, 1 prášok do pečiva, Plnka: 1/2 masla, 3 lyžice práškového cukru, 1 kocka gaštanového pyré, 1 Zlatý klas, 3 dl mlieka, Karamelová šľahačka: 4 lyžice kryštálového cukru , 3 dl mlieka, 2 práškové šľahačky, 1 stužovač šľahačky

Gaštanový rez - príprava

    Celé vajcia vyšľaháme.
    Pridáme olej, múku, kakao a kypriaci prášok.
    Premiešame a dáme piecť do vyhriatej rúry.
    Po vychladnutí cesto necháme na plechu a natrieme ho plnkou.
    Na plnku príde vrstva karamelovej šľahačky.

    Plnka: Z mlieka a zo Zlatého klasu uvaríme hustú kašu a necháme ju vychladnúť.
    Maslo, práškový cukor a gaštanové pyré spolu vymiešame a primiešame do vychladnutej kaše.

    Karamelová šľahačka: Cukor upálime na karamel, no prv, než sa rozpustí, zalejeme ho mliekom.
    Po vychladnutí ho zmiešame so šľahačkami, stužovačom a vyšľaháme
Top