Gaštanový rez
Kategória:
Piškóta: 4 vajcia, 6 lyžíc
kryštálového cukru,
6 lyžíc polohrubej múky,
1 dl oleja, 1 lyžica kakaa,
1 prášok do pečiva,
Plnka: 1/2 masla,
3 lyžice práškového cukru,
1 kocka gaštanového pyré,
1 Zlatý klas, 3 dl mlieka,
Karamelová šľahačka:
4 lyžice kryštálového cukru ,
3 dl mlieka, 2 práškové
šľahačky,
1 stužovač šľahačky
Gaštanový rez - príprava
Celé vajcia vyšľaháme.
Pridáme olej, múku, kakao a kypriaci prášok.
Premiešame a dáme piecť do vyhriatej rúry.
Po vychladnutí cesto necháme na plechu a natrieme ho plnkou.
Na plnku príde vrstva karamelovej šľahačky.
Plnka: Z mlieka a zo Zlatého klasu uvaríme hustú kašu a necháme ju vychladnúť.
Maslo, práškový cukor a gaštanové pyré spolu vymiešame a primiešame do vychladnutej kaše.
Karamelová šľahačka: Cukor upálime na karamel, no prv, než sa rozpustí, zalejeme ho mliekom.
Po vychladnutí ho zmiešame so šľahačkami, stužovačom a vyšľaháme
Podobné recepty
Kategória:
Piškóta: 4 vajcia, 6 lyžíc
kryštálového cukru,
6 lyžíc polohrubej múky,
1 dl oleja, 1 lyžica kakaa,
1 prášok do pečiva,
Plnka: 1/2 masla,
3 lyžice práškového cukru,
1 kocka gaštanového pyré,
1 Zlatý klas, 3 dl mlieka,
Karamelová šľahačka:
4 lyžice kryštálového cukru ,
3 dl mlieka, 2 práškové
šľahačky,
1 stužovač šľahačky
Gaštanový rez - príprava
Celé vajcia vyšľaháme.
Pridáme olej, múku, kakao a kypriaci prášok.
Premiešame a dáme piecť do vyhriatej rúry.
Po vychladnutí cesto necháme na plechu a natrieme ho plnkou.
Na plnku príde vrstva karamelovej šľahačky.
Plnka: Z mlieka a zo Zlatého klasu uvaríme hustú kašu a necháme ju vychladnúť.
Maslo, práškový cukor a gaštanové pyré spolu vymiešame a primiešame do vychladnutej kaše.
Karamelová šľahačka: Cukor upálime na karamel, no prv, než sa rozpustí, zalejeme ho mliekom.
Po vychladnutí ho zmiešame so šľahačkami, stužovačom a vyšľaháme
Pridáme olej, múku, kakao a kypriaci prášok.
Premiešame a dáme piecť do vyhriatej rúry.
Po vychladnutí cesto necháme na plechu a natrieme ho plnkou.
Na plnku príde vrstva karamelovej šľahačky.
Plnka: Z mlieka a zo Zlatého klasu uvaríme hustú kašu a necháme ju vychladnúť.
Maslo, práškový cukor a gaštanové pyré spolu vymiešame a primiešame do vychladnutej kaše.
Karamelová šľahačka: Cukor upálime na karamel, no prv, než sa rozpustí, zalejeme ho mliekom.
Po vychladnutí ho zmiešame so šľahačkami, stužovačom a vyšľaháme