Letné calzone
Kategória: 
100 g prerastenej údenej slaniny, 200 g nastrúhaného ovčieho syra, 2 lyžice masla (alebo tuku), 200 g mrazeného špenátu (polotovar), 4 paradajky, 1 cibuľa, polotuhé kysnuté cesto, tuk na vymastenie plechu, na hrot noža chilli korenie, na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška, pol zväzku pažítky, mleté čierne korenie, soľ.

Letné calzone - príprava

    Maslo rozpálime v hrnci a roztopíme v ňom slaninu nakrájanú na malé kocky.
    Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme do sklovita. Potom pridáme rozmrazený a dobre odkvapkaný špenát, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením, chilli korením a nastrúhaným muškátovým orieškom.
    Olúpané paradajky zbavené jadierok nakrájame na kocky, pridáme k špenátu a spolu podusíme.
    Odstavíme a necháme vychladnúť.

    Kysnuté cesto rozdelíme na 4 rovnako veľké časti, ktoré postupne vyvaľkáme na pomúčenej doske.
    Polovicu každého plátu cesta obložíme prísadami, posypeme nastrúhaným syrom a pažítkou.
    Druhú polovicu plátu cesta preklopíme cez prísady a okraje dobre pritlačíme.
    Položíme na vymastený plech, vložíme do rúry predhriatej na 200 oC a pečieme asi 20 minút.
    Vyberieme a ihneď podávame.
Top