Hubová pizza
Kategória: 
100 g varenej šunky, 200 g syra, 100 g prerastenej údenej slaniny, 150 g čerstvých hríbov, 150 g čerstvých kuriatok, 2 lyžice masla (alebo tuku), 4 paradajky, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, krehké cesto, pol zväzku pažítky, na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška, pol zväzku petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ.

Hubová pizza - príprava

    Maslo rozpálime na panvici a roztopíme v ňom slaninu nakrájanú na kocky.
    Pridáme strúčik cesnaku rozotretý so soľou a spolu opražíme. Pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno a opražíme dozlata. Očistené huby, olúpané paradajky zbavené jadierok a nakrájané na kocky a šunku narezanú na prúžky.
    Zľahka premiešame a odstavíme z ohňa.
    Primiešame nasekané zelené vňate, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením a nastrúhaným muškátovým orieškom.
    Cesto vyvaľkáme a rozdelíme do 4 foriem na pizzu.
    Na cesto rovnomerne uložíme hubovú zmes a plátky syra.
    Dáme do rúry predhriatej na 200 oC a pečieme asi 17 minút.
    Vyberieme a ihneď podávame.
Top