MARHULE
Kategória: 
marhule

MARHULE - príprava

    Obsahujú kyselinu listovú, pantoténovú a betakarotén, ktoré brzdia procesy starnutia a uľahčujú regeneráciu buniek. Zlepšujú náladu a odstraňujú únavu a poruchy sústredenia. Podporujú imunitný systém buniek a chránia ich pred vplyvom voľných radikálov.
    Urýchľujú tvorbu buniek.
    Pomáhajú regulovať krvný tlak.
    Majú vysoký obsah rozpustnej vlákniny.
    Sú výborným zdrojom železa.
    Majú priaznivý vplyv na sliznicu pľúc silných fajčiarov.

    Množstvo : Čerstvé alebo sušené marhule jedzte ľubovolne. Kôstky vypľúvajte.
    Už tri plody obsahujú karotíny v množstve polovičnej dennej potreby dospelého človeka.
    Za hrsť sušených marhúľ nahradí dospelému okolo 20% denného príjmu draslíka, ženám viac ako 10% železa a mužom takmer 20%.

    Upozornenie : Marhuľové kôstky obsahujú horký amygdalín a sú jedovaté.
    Ani tehotné ženy by pre vysoký obsah medi nemali konzumovať veľa marhúľ.
    U niektorých náchylných ľudí môžu marhule vyvolať hnačku a pri nadmernej konzumácií aj celkovú slabosť.
Top