Jablká takmer neobsahujú bielkoviny, majú však vysoký obsah vody, málo sacharidov a v šupke nepatrné množstvo vody. Mimoriadne bohaté sú na vitamíny a stopové prvky.
Jablká majú vysoký obsah draslíka.
Jablko obsahuje až 30% vlákniny.
Regenerujú a očisťujú organizmus, znižujú hladinu cholesterolu a cukru v krvi.
Sú účinné aj pri bolestiach hlavy a závratoch.
Pomáhajú pri hnačke a zápche.
Proti hnačke pomáhajú sladké jablká, pri zápche zasa kyslé, ktoré povzbudzujú činnosť čriev.
Sú osvedčený prostriedok pri ťažkostiach s kĺbmi.
Podporujú odolnosť proti chorobám.
Jablká pôsobia ako vynikajúca omladzovacia kúra.
Zo šupky a dužiny, ktoré chránia jadrovník, sa v ľudskom organizme uvoľňujú látky s liečivým i preventívnym účinkom. Odvar z jabloňových kvetov má upokojujúce účinky a zmierňuje záchvaty kašľa.
Pri chrípke a kašli sa osvedčilo pitie šťavy z jabĺk.
Jemne nastrúhané jablko i so šupkou konzumované večer viaže v črevách toxické látky.
Množstvo : Konzumácia jedného jablka ráno a večer regeneruje a očisťuje organizmus.