JABLKO
Kategória: 
jablká

JABLKO - príprava

    Jablká takmer neobsahujú bielkoviny, majú však vysoký obsah vody, málo sacharidov a v šupke nepatrné množstvo vody. Mimoriadne bohaté sú na vitamíny a stopové prvky.

    Jablká majú vysoký obsah draslíka.
    Jablko obsahuje až 30% vlákniny.
    Regenerujú a očisťujú organizmus, znižujú hladinu cholesterolu a cukru v krvi.
    Sú účinné aj pri bolestiach hlavy a závratoch.
    Pomáhajú pri hnačke a zápche.
    Proti hnačke pomáhajú sladké jablká, pri zápche zasa kyslé, ktoré povzbudzujú činnosť čriev.
    Sú osvedčený prostriedok pri ťažkostiach s kĺbmi.
    Podporujú odolnosť proti chorobám.
    Jablká pôsobia ako vynikajúca omladzovacia kúra.
    Zo šupky a dužiny, ktoré chránia jadrovník, sa v ľudskom organizme uvoľňujú látky s liečivým i preventívnym účinkom. Odvar z jabloňových kvetov má upokojujúce účinky a zmierňuje záchvaty kašľa.
    Pri chrípke a kašli sa osvedčilo pitie šťavy z jabĺk.
    Jemne nastrúhané jablko i so šupkou konzumované večer viaže v črevách toxické látky.

    Množstvo : Konzumácia jedného jablka ráno a večer regeneruje a očisťuje organizmus.
Top