HRUŠKA
Kategória: 
hrušky

HRUŠKA - príprava

    Obsahujú okrem vitamínov najmä vápnik, fosfor a ľahkostráviteľné cukry.
    Majú antibakteriálny, močopudný a posilňujúci účinok, najmä v kombinácií s ovsenými vločkami.
    Ich plody alebo šťava sa používajú v ľudovom liečiteľstve pri obezite, močových kameňoch, vysokom krvnom tlaku.
    Varené a pečené sa používajú proti kašľu a záduchu,
    odvar zo sušených hrušiek proti hnačkám.
    Hrušky prečisťujú črevá, odstraňujú zápchu a iné porúchy trávenia.
    Niektoré odrody obsahujú v dužine drobné zrniečka, ktoré
    ľuďom s citlivými črevami a poruchami žlčníka, ak sa konzumujú v surovom stave spôsobujú ťažkosti.
    Plané hrušky majú liečivejšie vlastnosti ako hrušky
    ušľachtilé.

    Množstvo : ak občas zjeme hrušku, pozitívne si tým stimulujeme náladu.
Top