250 g rezancov,
375 g údenej šunky alebo salámy,
500 g paradajok,
1 lyžica oleja,
2 lyžice strúhanky,
1/2 l mlieka,
5 vajec,
paprika,
75 g syra gouda,
30 g masla,
postrúhaný muškát
Rezancový nákyp - príprava
Rezance uvaríme v slanej vode, precedíme a opláchneme studenou vodou.
Šunku alebo salámu posekáme nadrobno a rajčiny pokrájame na kolieska.
Ohňovzdornú misu vymastíme olejom a posypeme strúhankou. Kladieme do nej vrstvu rezancov, šunky a rajčiny.
Poslednou vrstvou majú byť rezance.
V mlieku rozhabarkujeme vajcia s trochou papriky a muškátu a nalejeme na rezance, na ktoré na koniec dáme ešte postrúhaný syr a kúsky masla.
Vo vopred vyhriatej rúre pečieme asi 3/4 hodiny.