Kuracie prsia so smotanovo-syrovou omáčkou
Kategória: 
500 g kuracích pŕs, 200 g pór, 1 červená cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 60 g tvrdého syra na strúhanie, 2 dcl smotany na šľahanie, 1 kocka slepačí bujón, 6 lyžíc rastlinného oleja, 1 štipka soli, 1 štipka korenia, 1 balenie cestovín makaróny,mašličky ap

Kuracie prsia so smotanovo-syrovou omáčkou - príprava

    Cibuľu najemno nakrájame, kuracie prsia nakrájame na kocky, rovnako ako aj obe papriky.
    Cesnak nakrájame na jemné plátky alebo nasekáme na drobno. Tvrdý syr nastrúháme nahrubo. Pór nakrájame na kolieska.
    Na oleji jemne osmažíme cibuľku, pridáme nakrájané prsia a smažíme domäkka.
    Potom pridáme nakrájané papriky, cesnak a rozdrobíme slepačí bujón. Zamiešame a miešame do doby, keď zelenina pustí trochu šťavy.
    Jemne okoreníme a pridáme pór.
    Po chvíli celú zmes znovu premiešame.
    Keď sa zdá, že všetka zelenina zmäknutá, rovnomerne polejeme smotanou, ktorú necháme prehriať so zmesou a na konci posypeme strúhaným syrom.
    Čakáme až sa syr rozohreje a potom odstavíme z platne a podávame s uvarenými cestovinami.
Top