Prekvapte svojich blízkych a pripravte pre nich kačku netradičným spôsobom.
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
Suroviny
1 ks kačka
2 ks pomaranč
2 pl šťava z pomaranča
2 pl med
soľ
korenie biele mleté
Omáčka
3 ks pomaranč
2 dl vývar
1 ks strúčik cesnaku
cukor
maslo
škorica
soľ
klinčeky
múka na zahustenie
Kačka na pomarančoch - príprava
Umytú kačicu osolíme, okoreníme z každej strany a vložíme do pekáča. Na kačku poukladáme jeden nakrájaný a očistený pomaranč aj so šupkou. Kačku podlejeme vodou alebo vývarom. Pečieme pri 180 stupňov približne 1 hodinu. Potom ju odkryjeme a pečieme ešte asi pol hodinu. Ak je mäso už hotové potrieme kačicu medom rozmiešaným s pomarančovou šťavou.
Omáčka: Do roztopeného masla pridáme cukor a následne zalejeme teplým vývarom. Pridáme pretlačený cesnak a tri ošúpané pomaranče. Krátko povaríme. Pridáme soľ, koreniny a omáčku zahustíme múkou a rozmixujeme.
Kačicu podávame podliatu pomarančovou omáčkou a ozdobenú kúskami pomarančov. Vhodná príloha sú opekané zemiaky.