Klasický špenát zo žihľavy
Kategória: 
Celé listy žihľavy,prípadne mladé výhonky, ktoré trochu povaríme v slanej vode. Vodu ocedíme, lístky a výhonky vytlačíme a na jemno nakrájame.

Klasický špenát zo žihľavy - príprava

    Pripravíme si svetlú zápražku, do ktorej pridáme na jemno nakrájanú cibuľku, cesnak podľa chuti.
    Pridáme pokrájanú žihľavu, trochu vriacej vody a mlieko. Všetko necháme povariť asi 15 minút.
    Kto sa chce vzdať zápražky, alebo ju nepoužíva, môže spojiť prísady jedným surovým nastrúhaným zemiakom, ten by mal špenát zahustiť.
    Podávame ako hlavné jedlo s volským okom, fašírkou prípadne so zemiakovým pyré, alebo len tak s celozrným chlebíkom, chutiam sa medze nekladú.
Top