Alternatíva tohto receptu môže byť aj s tvarohom (tvaroh, citrónová kôra, hrozienka), eventuálne vlažské orechy
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
suroviny
5rohlíkov
škoricový cukor
3 ks jablká
250 ml mlieko
3 ks vajcia
(môžme dať do mlieka 3žĺtky a jedno bielko a z ostatných bielkov vyšľaháme sneh na dopečenie)
cukor podľa chuti
Žemľovka - príprava
Plech si vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Rožky si pokrájame na kolieska. Mlieko vymiešame s vajíčkami, budeme v ňom močiť rožky. Jablká postrúhame na veľkom strúhadle alebo nakrájame na malé kúsky, pridáme škoricový cukor a dobre premiešame. Namočenými rožkami vyukladáme plech, preložíme jablkami, kto má rád môže pridať aj vrstvu tvarohu s hrozienkami a citrónovou kôrou, eventuálne posekané orechy a navrch znova položíme vrstvu rožkov. Ja osobne rožky namáčam veľmi rýchlo pred ukladaním na plech. Žemľovku dáme piecť na 180°C na 30 min. Z bielkov si vyšľaháme sneh, ktorý rozotrieme na skoro upečenú žemľovku posypeme cukrom a dáme dopiecť na 10 min. Podávame s kompótom.