Žemľovka
Veľmi ľahký
Lacný
Varenie
Kategória: 

Alternatíva tohto receptu môže byť aj s tvarohom (tvaroh, citrónová kôra, hrozienka), eventuálne vlažské orechy

Ingrediencie

Pre 4 Osoba(y)

suroviny

  • 5 rohlíkov
  • škoricový cukor
  • 3 ks jablká
  • 250 ml mlieko
  • 3 ks vajcia
  • (môžme dať do mlieka 3žĺtky a jedno bielko a z ostatných bielkov vyšľaháme sneh na dopečenie)
  • cukor podľa chuti

Žemľovka - príprava

    Plech si vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Rožky si pokrájame na kolieska. Mlieko vymiešame s vajíčkami, budeme v ňom močiť rožky. Jablká postrúhame na veľkom strúhadle alebo nakrájame na malé kúsky, pridáme škoricový cukor a dobre premiešame.
    Namočenými rožkami vyukladáme plech, preložíme jablkami, kto má rád môže pridať aj vrstvu tvarohu s hrozienkami a citrónovou kôrou, eventuálne posekané orechy a navrch znova položíme vrstvu rožkov. Ja osobne rožky namáčam veľmi rýchlo pred ukladaním na plech.
    Žemľovku dáme piecť na 180°C na 30 min. Z bielkov si vyšľaháme sneh, ktorý rozotrieme na skoro upečenú žemľovku posypeme cukrom a dáme dopiecť na 10 min. Podávame s kompótom.
Top