Plnené zemiaky špecialita na pohľadanie. Ak máte májovú bryndzu tak doporučujem .
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
Suroviny
4väčšie zemiaky
200 g bryndza
soľ
paprika
troška kyslej smotany
1 lyžica posekanej pažítky
slaninka
Pečené zemiaky plnené bryndzou - príprava
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke, kto nemá rád šupku môže aj očistené. Potom ich pozdĺžne rozpolíme a vnútro vydlabeme. Bryndzu vymiešame s paprikou, posekanou pažitkou a nadrobno pokrájanou, opečenou slaninkou. Môžeme pridať aj smotanu. S touto zmesou naplníme vydlabané zemiaky. Poukladám na plech a dopečieme v rúre na troške masti alebo oleja. Fantasticky sa k tomu hodí kyslé mlieko. Dobrú chuť!