Šalát z čínskej kapusty
Kategória: 
1 hlavu čínskej kapusty, 3 paradajky, 1 šalátovú uhorku, 200 gramov tvrdého syra napr. Eidam, 1 konzervu sterlizovanej kukurice, 6 polievkových lyžíc tatárskej omáčky, 1 polievkovu lyžicu horčice, oleja, octu, soľ, mleté čierne korenie

Šalát z čínskej kapusty - príprava

    Očistenú kapustu pokrájame na rezance, paradajky zbavíme jadierok a pokrájame na kúsky. Šalátovú uhorku nakrájame na kolieska.
    Tvrdý syr nahrubo nastrúhame. Kukuricu precedíme a necháme odkvapkať.
    Zeleninu, kukuricu a postrúhaný syr dáme do misky a premiešame. Dochutíme soľou a korením.
    V druhej miske vymiešame tatársku omáčku s horčicou.
    Potom pridáme olej a ocot.
    Podľa chuti osolíme a vylejeme na šalát.
    Premiešame a necháme minimálne hodinku odstáť v chladničke.
Top