hríbová omáčka
Kategória: 
asi 600 gr hríbov (môžu byť aj čerstvé šampiňóny, malá cibuľka, olej, mletá červená paprika, 1 bobk. list, 1 strúčik cesnaku, 2 ks nového korenia, mleté čerstvé korenie, soľ, trošku hubového korenia (nemusí byť), mlieko, hladká múka a 1 kyslá smotana

hríbová omáčka - príprava

    Na trochu oleja osmažíme nadrobno posekanú malú cibuľku. Pridáme trošku mletej červenej papriky. Na to dáme očistené a na hrubšie nakrájané čerstvé hríby (môžu byť aj čerstvé šampiňóny), trošku soli, mleteho čierneho korenia, 1 bobkový list, 1 celý strúčik cesnaku, 2 ks nového korenia a ak dávate šampiňóny tak pridajte aj trošku hubového korenia. Dusíme asi 15 minút. V miske si rozmiešame 1 kyslú smotanu s asi 1 dcl mliekom a 2 pol.lyžicami hl. múky. Zmes vlejeme do hríbov a zamiešame. Necháme zovrieť a odstavíme. Po miernom vychladnutí ešte pokvapkáme omáčku pár kvapkami citrónu.
Top