Plnené bravčové karé
1 kus bravčového karé vcelku v dĺžke cca 40 centimetrov, plátkový syr, 3 vajcia, 20 dkg šunky, brokolica, korenie na pečené mäso alebo podľa chuti vlastné koreniny, tmavé (čierne) pivo, mrkva, 1 červená cibuľa a nejaké zvyšky šampiňónov.

Plnené bravčové karé - príprava

    Karé si rozrežeme na plát, vyklepeme ho a celkom slušne okoreníme.
    S vajec a šunky si spravíme praženicu.
    Na pripravený plát mäsa položíme plátky syra, na ne navrstvíme praženicu a do stredu uložíme malé ružičky brokolice.
    Stočíme a dáme do pekáča, ktorý sme vytreli olejom.
    Takto pripravené vložíme do riadne rozpálenej rúry 220°C na 20 minút odkryté.
    Potom roládu polejeme jedným tmavým pivom, pridáme ešte bobkový list a pečieme prikryté na 180°C cca 1/2 hodinu.
    Opäť pridáme pridáme nakrájanú cibuľu a mrkvu, pečieme ďalej asi 20 minút, potom zasa doložíme brokolicu a pokrájané šampiňóny a ešte asi 10 min. dopečieme.
    Mäso vyberieme aj s pár kúskami zeleniny naozdobu.
    Ostatné zlejeme z pekáča a rozmixujeme, ak je potrebné dochutíme, ak je poteba zriedíme vodou a nakoniec do omáčky vmiešame za lyžicu masla, ktorá ju zjemní.
    Podávame so zemiakovou kašou.
Top