ColeSlaw
Kategória: 
1/2 menšej hlávky bielej kapusty - 1 stredná mrkva - 1 malá cibuľa - 200 ml majonézy alebo kyslej smotany - 40 ml vínneho octu - 1 PL citrónovej šťavy - 2 PL kryštálového cukru - 1 ČL soli - mleté čierne korenie podľa chuti

ColeSlaw - príprava

    1. Kapustu, mrkvu a cibuľu nakrájame na drobné kúsočky (čo najmenšie). Ja si pri mrkve pomáham tak, že škrabkou na zemiaky odlúpnem tenučký pásik a ten sa krája ľahko. 2. Z majonézy (alebo kyslej smotany, čo kto chce), octu, citrónovej šťavy, cukru, soli a korenia pripravíme dresing. 3. Všetko poriadne premiešame a necháme odstáť. Kapusta po nejakom čase sama pustí šťavu, preto ho pred podávaním odporúčam ešte poriadne premiešať. Dobrú chuť.
Top