Babičkina kyslá fazuľová polievka
Kategória: 
suchá fazuľa (biela, červená, strakatá - podľa ľubovole), 2-3 cibule, 2-3 cesnaky, trošku klobásky alebo údeného rebierka, 3 - 4 zemiaky, soľ, červená paprika mletá, nové korenie, celé čierne korenie, bobkový list, mlieko, sladká smotana - postačí aj smotana na varenie 10%, hladká múka, olej, ocot, kryštálový cukor

Babičkina kyslá fazuľová polievka - príprava

    Na noc namočíme fazuľu do studenej vody.
    Na druhý deň zlejeme vodu, dáme fazuľu variť, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, klobásku, rebierko, bobkový list a korenie.
    Keď je fazuľa polomäkká, pridáme zemiaky nakrájané na kocky a soľ.
    Keď je všetko mäkké uvarené, spravíme zápražku z oleja a múky, pridáme trochu sladkej červenej papriky a pretlačený cesnak, pridáme do polievky.
    Necháme povariť.
    Nakoniec urobíme zátrepku z hladkej múky, smotany a mlieka, dochutíme soľou, cukrom a octom.
    Takto pripravenú polievku podávame s čerstvým chlebom.
Top