Kuracie s omáčkou
Kategória: 
300 g kuracích pŕs, maslo, hladká múka, vývar, biele víno, soľ, mleté čierne korenie, mletý muškátový oriešok

Kuracie s omáčkou - príprava

    Umyté a osušené kuracie prsia vcelku posolíme, okoreníme a necháme 20 minút odležať.
    Potom ich prudko opečieme v panvici na oleji z obidvoch strán.
    Po opečení ich dáme do posolenej vody a uvaríme domäkka.
    Z masla a múky pripravíme zápražku, ktorú rozriedime vývarom. Pridáme biele víno a spolu povaríme asi 20 minút. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a mletým muškátovým orieškom.
    Uvarené kuracie mäso nakrájame na kúsky a prelejeme ich omáčkou.
    Podávame s uvarenou ryžou.
Top