Paprikáš krumple (zemiaky)
Kategória: 
0.5 - 1 kg zemiakov, 2čl ml. sladká paprika, klobása, cibuľa, 1čl soľ, 2čl ml. čierne korenie

Paprikáš krumple (zemiaky) - príprava

    Jedno z mojich najobľúbenejších jedál a navyše je jednoduché a lacné.
    Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na kolieska asi 0.5cm hrubé. Cibuľu nakrájame na drobno a vypražíme do zlatista na oleji v hrnci. Pridáme na kolieska nakrájanú klobásu a vyprážame. (Kto má rád, môže pridať aj na kocočky nakrájanú slaninu - nie je nutné) Keď klobáska pustí trošku šťavu, pridáme papriku, korenie, soľ a asi dve hrste nakrájaných zemiakov, zamiešame, podlejeme vodou a necháme variť asi 10-15 minút - kým sa trochu rozvaria. Potom pridáme ostatné zemiaky, zalejeme vodou po povrch zemiakov a varíme na menšom ohni. Občas premiešame. Necháme časť zemiakov rozvariť. Ja mám radšej redší, je to na Vás ako dlho ho necháte variť :) Zvyčajne sa to je s chlebom a mliekom. Dobrú chuť!
Top