Huspenina.
1 koleno, 2 nožičky,kožky (30 dkg), soľ, 8 l vody,za 1 PL čierné korenie,5-6 guliek nové korenie, 1-2 cibule, 10 stručikoy cesnak, 1-2 mrkvy, 5-6 vajcia, na ozdobu kapiu,zelený petržlen,

Huspenina. - príprava

    Do väčšieho hrnca dame koleno,nožičky a kožky. Zalejeme asi 8 l vody.Necháme vodu zovrieť,ale dávame pozor,aby nezačala mocne vrieť,lebo by polievka zmútnela.Ked voda v hrnci zovrie nacháme jú iba bublinkovať na miernom ohni.Asi po pol hodine pozbierame z povchu penu, ktorá sa tam vytvorila a pridáme soľ,celé čierné korenie,nové korenie, cesnak,cibuľu a mrkvu. Takto bublinkujúca huspenina vrie aspoň 5 hodín.Za tú dobu vyvrie asi na polovicu.(Počas varenia sa nesmie dolievať voda ,aby polievka nestratila hustotu). Ked je už uvarená necháme vychladnúť,aby bola letná.Počas varenia si uvaríme vajcia.Pripravíme si mištičky (ako na guláš),poukladáme na kolieska pokrajané vajíčka,na ozdobu kapiu,petržlenovú vňať a na kolieska pokrajanú mrkvu. Koleno ,nožičky a kožky vyberieme,z kolena stiahneme kožku,mäsko pokrajame a poukladáme do pripravených misiek.Kto chce môže tam dať aj kožky.Polievku precedíme do misiek a odložíme na chladné miesto.Po stuhnúti mištičku prevratíme na tanier. Podávame s cibuľou,octom a chlebom.
Top