Hovädzie mäso na starodávny spôsob
1 kg zadného hovädzieho mäsa, 1 teľacia alebo bravčová nožička, 6 plátkov slaniny, 1/3 l bieleho vína, 1/3 l vývaru, 500 g karotky, 100 g cibule, soľ, čierne korenie, tymián, 3 lyžice paradajkového pretlaku, 60 g masla, 500 g zemiakov, 1 lyžica petržlenovej vňate

Hovädzie mäso na starodávny spôsob - príprava

    Mäso opečieme spolu s cibuľou zo všetkých strán, pridáme slaninu, tymián, čierne korenie a soľ, zalejeme vínom a vývarom a dusíme asi 1,5 hodiny takmer domäkka.
    Potom pridáme karotku, pretlak a dusíme ešte pol hodiny. Medzitým uvaríme zemiaky takmer domäkka.
    Pridáme ich spolu s petržlenom k mäsu a pečieme ešte asi 5 minút.
Top