Husacie stehná na hríboch
Kategória: 
2 husacie stehná, 50g masti, 80g cibule, 1 lyžička červenej papriky, soľ, 100g čerstvých hríbov, 0,2 l kyslej smotany, 20g hladkej múky, zelený petržlen, muškátový oriešok

Husacie stehná na hríboch - príprava

    Husacie stehná vykostíme a umyté pokrájame na menšie kúsky. Na masti speníme nadrobno posekanú cibuľu, primiešame papriku, pokrájané kúsky mäsa a dusíme.
    Očistené a umyté hríby pokrájame na plátky, primiešame k mäsu, podlejeme horúcou vodou a prikryté udusíme do mäkka. V kyslej smotane rozmiešame múku, nalejeme na mäso a necháme zovrieť.
    Do hotového primiešame nadrobno posekaný zelený petržlen a postrúhaný muškátový oriešok.
    Podávame s haluškami alebo varenou cestovinou.
Top