Syrový nákyp
Kategória:
400 g staršieho bieleho pečiva, 750 ml mlieka, 180 g tvrdého syra, 6 vajec, soľ, muškátový orech, zelenú petržlenovú vňať, tatársku omáčku, tuk na vymastenie formy
Syrový nákyp - príprava
Pečivo nakrájame, zalejeme horúcim mliekom a necháme 15 minút stáť.
Rozmiešame na kašu. Primiešame žĺtky, strúhaný syr, osolíme, okoreníme a premiešame.
Nakoniec vmiešame sneh z bielkov a nasekanú petržlenovú vňať. Dáme do vymastenej zapekacej misky alebo pekáča a pečieme
30 - 40 minút v rúre vyhriatej na 180°C.
Podávame s čerstvou zeleninou a tatárskou omáčkou.
Kategória:
400 g staršieho bieleho pečiva, 750 ml mlieka, 180 g tvrdého syra, 6 vajec, soľ, muškátový orech, zelenú petržlenovú vňať, tatársku omáčku, tuk na vymastenie formy
Syrový nákyp - príprava
Pečivo nakrájame, zalejeme horúcim mliekom a necháme 15 minút stáť.
Rozmiešame na kašu. Primiešame žĺtky, strúhaný syr, osolíme, okoreníme a premiešame.
Nakoniec vmiešame sneh z bielkov a nasekanú petržlenovú vňať. Dáme do vymastenej zapekacej misky alebo pekáča a pečieme
30 - 40 minút v rúre vyhriatej na 180°C.
Podávame s čerstvou zeleninou a tatárskou omáčkou.
Rozmiešame na kašu. Primiešame žĺtky, strúhaný syr, osolíme, okoreníme a premiešame.
Nakoniec vmiešame sneh z bielkov a nasekanú petržlenovú vňať. Dáme do vymastenej zapekacej misky alebo pekáča a pečieme
30 - 40 minút v rúre vyhriatej na 180°C.
Podávame s čerstvou zeleninou a tatárskou omáčkou.