Kuracie stehná s brazílskou fazuľou
Kategória: 
10 ks spodných kuracích stehien, 10 ks oravskej slaniny, 500 g dlhozrnnej ryže, 2 dl oleja, 6 strúčikov cesnaku, 2 cibule soľ. Fazuľa na brazílsky spôsob: 250 g červenej fazule, 6 strúčikov cesnaku, trochu oleja, soľ.

Kuracie stehná s brazílskou fazuľou - príprava

    Fazuľu umyjeme a namočíme večer pred varením do studenej vody. Varíme bez soli asi 2-3 hodiny do mäkka. Potom ju osolíme a varíme ešte 15 minút.
    Na oleji zvlášť opražíme 6 strúčikov cesnaku, a keď nadobudnú zlatistú farbu, pridáme do fazule a varíme ešte štvrťhodinu.
    Kuracie stehná umyjeme, zbavíme kože, osolíme a prudko opečieme z obidvoch strán na rozpálenom oleji.
    Na stehná opečené do ružova potom poukladáme plátky slaniny, posypeme cibuľou pokrájanou na rezance a pridáme 6 roztlačených strúčikov cesnaku.
    Prikryjeme a počas dusenia 15-20 minút stehná pravidelne v panvici obraciame.
    Podávame s ryžou, na ktorú dáme uvarenú fazuľu.
    Ako prílohu odporúčam hlávkový šalát.
Top