Kuracie stehná s brazílskou fazuľou
Kategória:
10 ks spodných kuracích stehien,
10 ks oravskej slaniny,
500 g dlhozrnnej ryže,
2 dl oleja,
6 strúčikov cesnaku,
2 cibule
soľ.
Fazuľa na brazílsky spôsob:
250 g červenej fazule,
6 strúčikov cesnaku,
trochu oleja,
soľ.
Kuracie stehná s brazílskou fazuľou - príprava
Fazuľu umyjeme a namočíme večer pred varením do studenej vody. Varíme bez soli asi 2-3 hodiny do mäkka. Potom ju osolíme a varíme ešte 15 minút.
Na oleji zvlášť opražíme 6 strúčikov cesnaku, a keď nadobudnú zlatistú farbu, pridáme do fazule a varíme ešte štvrťhodinu.
Kuracie stehná umyjeme, zbavíme kože, osolíme a prudko opečieme z obidvoch strán na rozpálenom oleji.
Na stehná opečené do ružova potom poukladáme plátky slaniny, posypeme cibuľou pokrájanou na rezance a pridáme 6 roztlačených strúčikov cesnaku.
Prikryjeme a počas dusenia 15-20 minút stehná pravidelne v panvici obraciame.
Podávame s ryžou, na ktorú dáme uvarenú fazuľu.
Ako prílohu odporúčam hlávkový šalát.
Podobné recepty
Kategória:
10 ks spodných kuracích stehien,
10 ks oravskej slaniny,
500 g dlhozrnnej ryže,
2 dl oleja,
6 strúčikov cesnaku,
2 cibule
soľ.
Fazuľa na brazílsky spôsob:
250 g červenej fazule,
6 strúčikov cesnaku,
trochu oleja,
soľ.
Kuracie stehná s brazílskou fazuľou - príprava
Fazuľu umyjeme a namočíme večer pred varením do studenej vody. Varíme bez soli asi 2-3 hodiny do mäkka. Potom ju osolíme a varíme ešte 15 minút.
Na oleji zvlášť opražíme 6 strúčikov cesnaku, a keď nadobudnú zlatistú farbu, pridáme do fazule a varíme ešte štvrťhodinu.
Kuracie stehná umyjeme, zbavíme kože, osolíme a prudko opečieme z obidvoch strán na rozpálenom oleji.
Na stehná opečené do ružova potom poukladáme plátky slaniny, posypeme cibuľou pokrájanou na rezance a pridáme 6 roztlačených strúčikov cesnaku.
Prikryjeme a počas dusenia 15-20 minút stehná pravidelne v panvici obraciame.
Podávame s ryžou, na ktorú dáme uvarenú fazuľu.
Ako prílohu odporúčam hlávkový šalát.
Na oleji zvlášť opražíme 6 strúčikov cesnaku, a keď nadobudnú zlatistú farbu, pridáme do fazule a varíme ešte štvrťhodinu.
Kuracie stehná umyjeme, zbavíme kože, osolíme a prudko opečieme z obidvoch strán na rozpálenom oleji.
Na stehná opečené do ružova potom poukladáme plátky slaniny, posypeme cibuľou pokrájanou na rezance a pridáme 6 roztlačených strúčikov cesnaku.
Prikryjeme a počas dusenia 15-20 minút stehná pravidelne v panvici obraciame.
Podávame s ryžou, na ktorú dáme uvarenú fazuľu.
Ako prílohu odporúčam hlávkový šalát.