Rýchle langoše.
Kategória: 
500 g hladkej múky, polovička bieleho jogurtu alebo kyslej smotany, pol lyžičky sódy , 42 g droždia, 250 ml mlieka, 1 lyžica cukru, štipka soli, olej na smaženie, cesnak, voda, soľ na potretie

Rýchle langoše. - príprava

    Do misky dáme vlažné mlieko, lyžičku cukru, lyžicu hladkej múky, rozdrobíme droždie, zamiešame a necháme asi 10 minút vykysnúť. V mise zmiešame hladkú múku, jogurt alebo smotanu, štipku soli a sódu. Pridáme vykysnutý kvások, vymiešame cesto a bez toho, aby sme ho nechali kysnúť, ihneď tvoríme bochníčky, ktoré rozťahujeme na požadovanú veľkosť. V panvici na rozpálenom oleji smažíme z oboch strán. V hrnčeku rozmiešame trochu vody alebo oleja so soľou a prelisovaným cesnakom a touto zmesou upečené langoše potrieme.
Top