Bravčové rebierko nadivoko
4 bravčové rebierka s kosťou, soľ, mleté čierne korenie, olej, 1 lyžica masla, 200 g koreňovej zeleniny, 1 bobkový list, 4 zrnká nového korenia, 5 zrniek celého čierneho korenia, 150 g nakladanej hubovej zmesi, 1 dl šľahačkovej smotany, cukor, 1 citrón, 2 paradajky na zdobenie

Bravčové rebierko nadivoko - príprava

    Bravčové rebierka mierne naklepeme a z oboch strán osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
    V panvici zohrejeme maslo, trochu oleja a opekáme na ňom rebierka z oboch strán po 4 minúty.
    Vyberieme a uložíme na teplom mieste.
    Do výpeku dáme postrúhanú koreňovú zeleninu, premiešame, pridáme bobkový list, korenia, podlejeme vodou a dusíme domäkka.
    Zeleninu rozmixujeme, preložíme do hrnca, pridáme smotanu, ochutíme cukrom, citrónovou šťavou a krátko povaríme. Rebierka uložíme na taniere, polejeme omáčkou a ozdobíme nakladanými hubami a pokrájanými paradajkami.
Top