Bravčový bôčik s medovou kôrkou
750 g bravčového bôčika s kožou, 100 g mletého mäsa, 80 g hovädzej pečene, 1 cibuľa, 1 žemľa, 1 vajce, soľ, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, citrónová kôra, majorán, 1,5 dl bieleho vína, 1 lyžica medu, mletá červená paprika

Bravčový bôčik s medovou kôrkou - príprava

    Bravčový bôčik umyjeme, osušíme, ostrým nožom narežeme tak, aby vzniklo vrecko, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
    Mleté mäso, pomletú hovädziu pečeň, namočenú vyžmýkanú žemľu a vajce dáme do misy.
    Pridáme pretlačený cesnak, trochu postrúhanej citrónovej kôry, ochutíme majoránom a dobre premiešame.
    Zmesou naplníme bôčik, otvor zašijeme a kožu narežeme
    do tvaru mriežky.
    Na rozohriatom oleji bôčik opečieme zo všetkých strán, preložíme do pekáča a vo vyhriatej rúre pečieme asi hodinu. Počas pečenia polievame vínom a výpekom.
    Med premiešame s dvomi lyžicami vína a štipkou mletej červenej papriky a asi 10 minút pred dopečením natrieme kôrku bôčika.
    Upečené mäso pokrájame na plátky a podávame.
Top