Bravčový bôčik s medovou kôrkou
Kategória:
750 g bravčového bôčika s kožou, 100 g mletého mäsa, 80 g hovädzej pečene, 1 cibuľa, 1 žemľa, 1 vajce, soľ, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, citrónová kôra, majorán, 1,5 dl bieleho vína, 1 lyžica medu, mletá červená paprika
Bravčový bôčik s medovou kôrkou - príprava
Bravčový bôčik umyjeme, osušíme, ostrým nožom narežeme tak, aby vzniklo vrecko, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
Mleté mäso, pomletú hovädziu pečeň, namočenú vyžmýkanú žemľu a vajce dáme do misy.
Pridáme pretlačený cesnak, trochu postrúhanej citrónovej kôry, ochutíme majoránom a dobre premiešame.
Zmesou naplníme bôčik, otvor zašijeme a kožu narežeme
do tvaru mriežky.
Na rozohriatom oleji bôčik opečieme zo všetkých strán, preložíme do pekáča a vo vyhriatej rúre pečieme asi hodinu. Počas pečenia polievame vínom a výpekom.
Med premiešame s dvomi lyžicami vína a štipkou mletej červenej papriky a asi 10 minút pred dopečením natrieme kôrku bôčika.
Upečené mäso pokrájame na plátky a podávame.
Podobné recepty
Kategória:
750 g bravčového bôčika s kožou, 100 g mletého mäsa, 80 g hovädzej pečene, 1 cibuľa, 1 žemľa, 1 vajce, soľ, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, citrónová kôra, majorán, 1,5 dl bieleho vína, 1 lyžica medu, mletá červená paprika
Bravčový bôčik s medovou kôrkou - príprava
Bravčový bôčik umyjeme, osušíme, ostrým nožom narežeme tak, aby vzniklo vrecko, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
Mleté mäso, pomletú hovädziu pečeň, namočenú vyžmýkanú žemľu a vajce dáme do misy.
Pridáme pretlačený cesnak, trochu postrúhanej citrónovej kôry, ochutíme majoránom a dobre premiešame.
Zmesou naplníme bôčik, otvor zašijeme a kožu narežeme
do tvaru mriežky.
Na rozohriatom oleji bôčik opečieme zo všetkých strán, preložíme do pekáča a vo vyhriatej rúre pečieme asi hodinu. Počas pečenia polievame vínom a výpekom.
Med premiešame s dvomi lyžicami vína a štipkou mletej červenej papriky a asi 10 minút pred dopečením natrieme kôrku bôčika.
Upečené mäso pokrájame na plátky a podávame.
Mleté mäso, pomletú hovädziu pečeň, namočenú vyžmýkanú žemľu a vajce dáme do misy.
Pridáme pretlačený cesnak, trochu postrúhanej citrónovej kôry, ochutíme majoránom a dobre premiešame.
Zmesou naplníme bôčik, otvor zašijeme a kožu narežeme
do tvaru mriežky.
Na rozohriatom oleji bôčik opečieme zo všetkých strán, preložíme do pekáča a vo vyhriatej rúre pečieme asi hodinu. Počas pečenia polievame vínom a výpekom.
Med premiešame s dvomi lyžicami vína a štipkou mletej červenej papriky a asi 10 minút pred dopečením natrieme kôrku bôčika.
Upečené mäso pokrájame na plátky a podávame.