Broskyňový košíček
7 vajec, 14 dkg polohrubej múky, 14 dkg práškové cukru, 1 vanilkový cukor, voda. Krém: 3,5 dl mlieka, 7 dkg kryštálového cukru, 1 Zlatý klas, 15 dkg masla, 15 dkg Helie, 0,5 dl rumu, 25 dkg broskyňového kompótu, 1 vanilkový cukor, kyselina citrónová na dochutenie.

Broskyňový košíček - príprava

    Spracujeme piškótové cesto a upečieme ho vo formičkách – košíčkoch.
    Po vychladnutí ich vyklopíme, nastriekame krém a po stuhnutí v chladničke polejeme čokoládovou polevou, ozdobíme kúskami broskýň a bielou (tmavou) čokoládovou polevou.
    Krém: 2/3 mlieka, vanilkový cukor a krštálový cukor dáme variť.
    V 1/3 mlieka rozpustíme Zlatý klas, vylejeme do variaceho sa mlieka a uvaríme hustý puding.
    Vychladíme, pridáme maslo a Heliu a vyšľaháme na hladký krém, ktorý dochutíme rumom, kyselinou citrónovou a kúskami broskýň.
    Vychladnuté košíčky vyklopíme, nastriekame krém a po stuhnutí v chladničke polejeme čokoládovou (bielou) polevou, ozdobíme kúskami broskýň a bielou (tmavou) čokoládovou polevou a mandľovými lupienkami.
Top