Francúzske špice
40 dkg čokolády na varenie, 0,25 šlahačky, 12 dkg hl. múky, 20 dkg masla, 5 dkg cukru, 1 vanilkový cukor, 1 dcl koňaku.

Francúzske špice - príprava

    Múku preosejeme s cukrom, primiešame nakrájané maslo, polovicu vanilkového cukru.
    Spracujeme cesto a vložíme ho do chladničky na 2 hodiny. Šľahačku uvaríme s druhou polovicou vanilkového cukru, pridáme 30 dkg čokolády a pred koncom varenia koňak.
    Cesto vyvaľkáme, vykrojíme kolieska a pečieme asi 10 minút. Kúsky z polovice masla zohrejeme a vyšľaháme spolu
    s vychladnutou masou.
    Naplníme do vrecka a striekame na kolieska špice. Dáme do chladničky stuhnúť a polejeme čokoládovou polevou.
    (asi 50 ks).
Top