Francúzske špice
Kategória:
40 dkg čokolády na varenie, 0,25 šlahačky, 12 dkg hl. múky, 20 dkg masla, 5 dkg cukru, 1 vanilkový cukor, 1 dcl koňaku.
Francúzske špice - príprava
Múku preosejeme s cukrom, primiešame nakrájané maslo, polovicu vanilkového cukru.
Spracujeme cesto a vložíme ho do chladničky na 2 hodiny. Šľahačku uvaríme s druhou polovicou vanilkového cukru, pridáme 30 dkg čokolády a pred koncom varenia koňak.
Cesto vyvaľkáme, vykrojíme kolieska a pečieme asi 10 minút. Kúsky z polovice masla zohrejeme a vyšľaháme spolu
s vychladnutou masou.
Naplníme do vrecka a striekame na kolieska špice. Dáme do chladničky stuhnúť a polejeme čokoládovou polevou.
(asi 50 ks).
Kategória:
40 dkg čokolády na varenie, 0,25 šlahačky, 12 dkg hl. múky, 20 dkg masla, 5 dkg cukru, 1 vanilkový cukor, 1 dcl koňaku.
Francúzske špice - príprava
Múku preosejeme s cukrom, primiešame nakrájané maslo, polovicu vanilkového cukru.
Spracujeme cesto a vložíme ho do chladničky na 2 hodiny. Šľahačku uvaríme s druhou polovicou vanilkového cukru, pridáme 30 dkg čokolády a pred koncom varenia koňak.
Cesto vyvaľkáme, vykrojíme kolieska a pečieme asi 10 minút. Kúsky z polovice masla zohrejeme a vyšľaháme spolu
s vychladnutou masou.
Naplníme do vrecka a striekame na kolieska špice. Dáme do chladničky stuhnúť a polejeme čokoládovou polevou.
(asi 50 ks).
Spracujeme cesto a vložíme ho do chladničky na 2 hodiny. Šľahačku uvaríme s druhou polovicou vanilkového cukru, pridáme 30 dkg čokolády a pred koncom varenia koňak.
Cesto vyvaľkáme, vykrojíme kolieska a pečieme asi 10 minút. Kúsky z polovice masla zohrejeme a vyšľaháme spolu
s vychladnutou masou.
Naplníme do vrecka a striekame na kolieska špice. Dáme do chladničky stuhnúť a polejeme čokoládovou polevou.
(asi 50 ks).