Čákovo tajomstvo
400 g bravčového stehna, 1 cibuľa, 250 ml smotany, 1 PL horčice, 3 PL kečupu, olej, soľ. mleté čierne korenie. Placky: 4 zemiaky, 2 strúčky cesnaku, 3 PL hladkej múky, 1 vajce, 3 PL mlieka, soľ, mleté čierne korenie, postrúhaný syr na posypanie

Čákovo tajomstvo - príprava

    Mäso nahrubo pomelieme.
    Cibuľu pokrájame a speníme na oleji.
    Pridáme mäso, asi 10 minút ho oprážame, potom ochutíme soľou, korením, horčicou, kečupom a napokon vmiešame smotanu.
    Ešte chvíľu necháme vrieť.
    Z očistených , postrúhaných zemiakov a ostatných surovín pripravíme hladké cesto.
    Pridáme roztlačený cesnak, soľ, korenie a podľa potreby mlieko.
    Z cesta postupne urobíme tenšie placky, každú natrieme mäsovou plnkou, preložíme na polovicu a poukladáme na plech.
    Vrch posypeme postrúhaným syrom a dáme zapiecť.
Top