Šišky bez vysmážania
Kategória: 
500 g hladkej múky, 250 ml mlieka, 1 žĺtok, 40 g cukru, 50 g masla alebo Hery, štipka soli, 1 vanilkový cukor, 1 kocka droždia (42 g) náplň: marmeláda alebo lekvár na potretie: kúsok masla, 1-3 lyžice rumu (podľa chuti)

Šišky bez vysmážania - príprava

    Z uvedených surovín spracujeme cesto.
    Vykynuté cesto po častiach rozválkame a vykrájujeme kolieska.
    Na polovicu koliesok dáme marmeládu alebo lekvár, druhým kolieskom prikryjeme a poriadne stlačíme okraje.
    Naskládáme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ďalších 20 minút kysnúť.
    Potom upečieme (180-200°C, 12-15 minút)dozlatova.
    Hneď po vytiahnutí z rúry šišky potrieme rozpusteným maslom zmiešaným s rumom a pocukrujeme.

    1 dávka - 24 ks
Top