Šišky bez vysmážania
Kategória:
500 g hladkej múky, 250 ml mlieka, 1 žĺtok, 40 g cukru, 50 g masla alebo Hery, štipka soli, 1 vanilkový cukor, 1 kocka droždia (42 g)
náplň: marmeláda alebo lekvár
na potretie: kúsok masla, 1-3 lyžice rumu (podľa chuti)
Šišky bez vysmážania - príprava
Z uvedených surovín spracujeme cesto.
Vykynuté cesto po častiach rozválkame a vykrájujeme kolieska.
Na polovicu koliesok dáme marmeládu alebo lekvár, druhým kolieskom prikryjeme a poriadne stlačíme okraje.
Naskládáme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ďalších 20 minút kysnúť.
Potom upečieme (180-200°C, 12-15 minút)dozlatova.
Hneď po vytiahnutí z rúry šišky potrieme rozpusteným maslom zmiešaným s rumom a pocukrujeme.
1 dávka - 24 ks
Kategória:
500 g hladkej múky, 250 ml mlieka, 1 žĺtok, 40 g cukru, 50 g masla alebo Hery, štipka soli, 1 vanilkový cukor, 1 kocka droždia (42 g)
náplň: marmeláda alebo lekvár
na potretie: kúsok masla, 1-3 lyžice rumu (podľa chuti)
Šišky bez vysmážania - príprava
Z uvedených surovín spracujeme cesto.
Vykynuté cesto po častiach rozválkame a vykrájujeme kolieska.
Na polovicu koliesok dáme marmeládu alebo lekvár, druhým kolieskom prikryjeme a poriadne stlačíme okraje.
Naskládáme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ďalších 20 minút kysnúť.
Potom upečieme (180-200°C, 12-15 minút)dozlatova.
Hneď po vytiahnutí z rúry šišky potrieme rozpusteným maslom zmiešaným s rumom a pocukrujeme.
1 dávka - 24 ks
Vykynuté cesto po častiach rozválkame a vykrájujeme kolieska.
Na polovicu koliesok dáme marmeládu alebo lekvár, druhým kolieskom prikryjeme a poriadne stlačíme okraje.
Naskládáme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ďalších 20 minút kysnúť.
Potom upečieme (180-200°C, 12-15 minút)dozlatova.
Hneď po vytiahnutí z rúry šišky potrieme rozpusteným maslom zmiešaným s rumom a pocukrujeme.
1 dávka - 24 ks