Kôprová omáčka s hovädzím mäsom a knedľou
1 lyžica umytého pokrájaného kôpru, 2 lyžice oleja, 1 lyžička masla, 1 a 1/2 lyžice hladkej múky, 1 lyžička horčice, 5 dl mlieka alebo 3 dl smotany, soľ, cukor, ocot, uvarené hovädzie mäso, knedľa

Kôprová omáčka s hovädzím mäsom a knedľou - príprava

    V rozohriatom oleji rozpustíme maslo, pridáme hladkú múku a za stáleho miešania pripravíme svetlú zápražku.
    V mlieku alebo smotane doplnenej do 5 dl vodou rozmiešame horčicu, zalejeme zápražku a za stáleho miešania uvaríme hladkú omáčku. Ochutíme cukrom, octom, pridáme pokrájaný kôpor a premiešame. Omáčku podávame s vareným hovädzím mäsom a knedľou.
Top