Špenátový nákyp
Kategória: 
uvedené hore

Špenátový nákyp - príprava

    -40 g masla
    -40 g múky
    -10 g cibule
    -300 g špenátu
    -20 g masla na formu
    -3 vajcia
    -soľ
    -2 dl mlieka
    -čierne korenie

    Na masle speníme postrúhanú cibuľu, primiešame múku, trochu popražíme, rozriedime mliekom a povaríme na kašu. Do vychladnutej kaše zamiešame žĺtky, soľ, uvarený, scedený, posekaný špenát, čierne korenie a z bielkov tuhý sneh. Masu dáme do vymastenej nákypovej formy a upečieme. Namiesto špenátu môžeme dať aj inú zeleninu.

    Podávame so zemiakovou kašou.

    Tento recept používa moja 75 ročná mamka a mne to veľmi chutí!

    S pozdravom,
    Jaroslav Marton
    Prešov
Top