Chrenové čevabčiči
500 g bravčového bôčika, 250 g hovädzieho mäsa, 1 cibuľa, 1-2 lyžičky mletého čierneho korenia, 1 lyžička mletej červenej papriky, soľ, 2 vajcia, 2 polievkové lyžice postrúhaného chrenu, strúhanka, tuk na vyprážanie Omáčka: 50 ml oleja, 500 ml mlieka, 2 lyžice hladkej múky, 2-4 polievkové lyžice chrenu, soľ, ocot, štipka cukru

Chrenové čevabčiči - príprava

    Hovädzie a bravčové mäso spolu s cibuľou zomelieme, pridáme vajce, soľ a koreniny.
    Dôkladne premiešame, podľa potreby zahustíme strúhankou.
    Z masy vyformujeme valčeky, obalíme ich v strúhanke
    a vypražíme v rozpálenom tuku.

    Omáčka: Do rozpáleného oleja dáme múku a opražíme ju, zalejeme mliekom a povaríme.
    Ochutíme soľou, cukrom a nakoniec pridáme postrúhaný chren.

Podobné recepty

Top