Halušky s kyslou kapustou a udeným mäsom (strapačky)
Ľahký
Lacný

Halušky alebo inak aj strapačky s kapustou sú výborný tip na rýchle a sýte jedlo.

Ingrediencie

Pre 4 Osoba(y)

suroviny

  • 500 g kyslá kapusta
  • 300 g údené mäso alebo klobása
  • 2 ks kyslá smotana
  • 1 kg zemiakov na halušky
  • 2 ks cibuľa
  • podľa potreby polohrubá či hladká múka
  • 1 ks vajíčko
  • olej alebo masť
  • soľ

Halušky s kyslou kapustou a udeným mäsom (strapačky) - príprava

    Kapustu prepláchneme, podlejeme trochu vodou a udusíme domäkka. Potom scedíme.

    Údené nakrájame na kocky. Pokrájanú cibuľu osmažíme do zlatova, pridáme k nej údené mäso a spoločne smažíme.

    Halušky uvaríme podľa receptu halušky zo zemiakov.
    Ocedené halušky premiešame s údeným, kapustou a smotanou. 
Top