Syrové pirohy
Kategória: 
250 g hrubej múky , 2 veľké vajcia , trochu vody Náplň: 200 g tučného tvarohu , veľké vajce , 4 lyžice strúhaného čedaru , soľ , čierne korenie , strúhaný muškátový orech , Dokončenie: 50 g masla na pomastenie , strúhaný čedar na posypanie , soľ

Syrové pirohy - príprava

    Z hrubej múky, vajec a trochy vody pripravíme cesto, ktoré rozdelíme na dve polovice a z každej vyvaľkáme rovnako veľké tenké štvorce.
    Na jeden štvorec naznačíme tupou hranou noža menšie štvorčeky a do ich stredov kladieme po troche plnky.
    Tú pripravíme zmiešaním uvedených prísad.
    Cesto s plnkou prikryjeme druhým štvorcom cesta
    a v miestach, kde sme naznačili štvorčeky, cesto pritlačíme tak, aby sa obidva pláty dobre spojili a radličkou nakrájame štvorčeky.
    Tie zavaríme vo vriacej osolenej vode a keď vyplávajú
    na povrch, varíme ich ešte 2 - 3 minúty.
    Potom ich vyberieme do misky, pomastíme maslom, posypeme strúhaným syrom a dosolíme.
Top