1 kg zemiakov ,
1 stredne veľký patizón ,
200 g hladkej múky ,
200 ml mlieka ,
100 ml minerálnej vody ,
250 g nastrúhaného patizónu ,
2 vajcia ,
2 strúčiky cesnaku ,
mleté čierne korenie ,
1 PL nasekanej petržlenovej vňate ,
1 ČL majoránu ,
olej na vyprážanie ,
1 ČL soli alebo vegety
Zemiakové placky s patizónom - príprava
Zemiaky postrúhame, zlejeme prebytočnú vodu, pridáme múku, mlieko, vajcia, ošúpaný a postrúhaný patizón, nadrobno posekanú petržlenovú vňať, prelisovaný cesnak a soľ.
Všetko spolu premiešame.
V panvici zohrejeme malé množstvo oleja a zmes rozotrieme do tvaru palacinky a pečieme z oboch strán.
Podávame so zeleninovými šalátmi podľa vlastnej chuti.