Zemiakové placky s patizónom
Kategória: 
1 kg zemiakov , 1 stredne veľký patizón , 200 g hladkej múky , 200 ml mlieka , 100 ml minerálnej vody , 250 g nastrúhaného patizónu , 2 vajcia , 2 strúčiky cesnaku , mleté čierne korenie , 1 PL nasekanej petržlenovej vňate , 1 ČL majoránu , olej na vyprážanie , 1 ČL soli alebo vegety

Zemiakové placky s patizónom - príprava

    Zemiaky postrúhame, zlejeme prebytočnú vodu, pridáme múku, mlieko, vajcia, ošúpaný a postrúhaný patizón, nadrobno posekanú petržlenovú vňať, prelisovaný cesnak a soľ.
    Všetko spolu premiešame.
    V panvici zohrejeme malé množstvo oleja a zmes rozotrieme do tvaru palacinky a pečieme z oboch strán.
    Podávame so zeleninovými šalátmi podľa vlastnej chuti.
Top