Zapekané plnené zemiaky
Kategória: 
6 veľkých zemiakov , olivový olej na opekanie, Plnka: 1 stredná cibuľa , 150 ml hustej smotany , 200 g strúhaného eidamu , 100 g plátkov anglickej slaniny , 1 viazanička pažítky , 1 strúčik cesnaku , 1 ČL mletej rasce , mleté čierne korenie , soľ

Zapekané plnené zemiaky - príprava

    V šupe domäkka uvarené zemiaky na jednej strane narežeme
    a ešte zahorúca stlačíme, aby sa mierne roztvorili.
    Medzitým si pripravíme plnku.
    Na oleji zľahka osmažíme cibuľu, ktorú potom zmiešame
    v miske so smotanou, s pretlačeným cesnakom, so soľou,
    s rascou a postrúhaným syrom.
    Ochutíme mletým čiernym korením a dobre premiešame.
    Jednotlivé zemiaky naplníme do dutiny plnkou, posypeme syrom a prekryjeme plátkom slaniny.
    Naplnené zemiaky zapekáme asi 10 minút vo vyhriatej rúre. Ozdobíme posekanou pažítkou.
Top