Špenátové mušličky
Kategória: 
400 g cestovinových mušličiek, 400 g čerstvého alebo mrazeného listového špenátu , 50 g masla , 250 ml šľahačky alebo smotany na varenie , muškátový oriešok , postrúhaný syr , soľ , čierne mleté korenie

Špenátové mušličky - príprava

    Čerstvý špenát krátko povaríme a nahrubo rozmixujeme. Mrazený špenát necháme chvíľu zmäknúť, ale s jeho prípravou nie sú ťažkosti ani keď je zmrazený. Pôsobením tepla priamo na panvici rýchlo získava krémovú konzistenciu.
    Na panvici rozpustíme maslo a špenát na ňom podusíme. Teplotu znížime na minimum a pridáme smotanu alebo šľahačku.
    Zmes dochutíme muškátovým orieškom, soľou a korením.
    Dve lyžice zmiešame s uvarenými a precedenými cestovinami, zvyšok rozdelíme na jednotlivé porcie.

    Horúce cestoviny pred podávaním posypeme postrúhaným syrom
Top