Guláš z húb a paprík
Kategória: 
80 g oleja , 2 väčšie cibule, trocha húb, rasca, soľ, mletá sladká paprika, 1 kocka mäsového bujónu, 5 zelených paprík, 2,5 dl kyslej smotany, 1 a pol lyžice hladkej múky, 4 strúčiky cesnaku, 1 lyžica rajčiakového pretlaku alebo kečupu.

Guláš z húb a paprík - príprava

    Pokrájanú cibuľu upražíme dozlatista na oleji, pridáme očistené a nakrájané huby, osolíme, pridáme rascu, zelenú papriku nakrájanú na malé kúsky, mletú papriku, bujónovú kocku, podlejeme vodou a dusíme.
    Keď je všetko mäkké, pridáme roztlačený cesnak, zalejeme kyslou smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali hladkú múku, povaríme a nakoniec dochutíme rajčiakovým pretlakom alebo kečupom.
    Podávame s tmavým chlebom alebo knedľou.
Top