Plnený patizón
Kategória: 
1 väčší patizón, 1 cibuľa, 100 g sójových kociek, 1,5 l zeleninového vývaru, 50 g sušených húb, 1 lyžička sójovej omáčky, 2 vajcia, mleté čierne korenie, majorán, petržlenová vňať, olej

Plnený patizón - príprava

    Patizón umyjeme, odkrojíme vrch a odstránime jadierka, osolíme a necháme postáť.
    Naplníme plnkou, uložíme na pekáč, podlejeme zeleninovým vývarom a za občasného polievania upečieme domäkka.
    Plnka: Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme na oleji.
    Pridáme vopred namočené a pokrájané sójové kocky, namočené huby, okoreníme, pokvapkáme sójovou omáčkou, krátko opražíme a necháme vychladnúť.
    Do vychladnutej zmesi vmiešame rozšľahané vajcia, majoránku, posekanú petržlenovú vňať a dobre premiešame.
    Na tanieri ozdobíme listami hlávkového šalátu, pokrájanou zelenou paprikou, rajčiakmi a brokolicou.
    Podávame so zemiakovou kašou.
Top