Plnený patizón
Kategória:
1 väčší patizón, 1 cibuľa, 100 g sójových kociek, 1,5 l zeleninového vývaru, 50 g sušených húb, 1 lyžička sójovej omáčky, 2 vajcia, mleté čierne korenie, majorán, petržlenová vňať, olej
Plnený patizón - príprava
Patizón umyjeme, odkrojíme vrch a odstránime jadierka, osolíme a necháme postáť.
Naplníme plnkou, uložíme na pekáč, podlejeme zeleninovým vývarom a za občasného polievania upečieme domäkka.
Plnka: Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme na oleji.
Pridáme vopred namočené a pokrájané sójové kocky, namočené huby, okoreníme, pokvapkáme sójovou omáčkou, krátko opražíme a necháme vychladnúť.
Do vychladnutej zmesi vmiešame rozšľahané vajcia, majoránku, posekanú petržlenovú vňať a dobre premiešame.
Na tanieri ozdobíme listami hlávkového šalátu, pokrájanou zelenou paprikou, rajčiakmi a brokolicou.
Podávame so zemiakovou kašou.
Podobné recepty
Kategória:
1 väčší patizón, 1 cibuľa, 100 g sójových kociek, 1,5 l zeleninového vývaru, 50 g sušených húb, 1 lyžička sójovej omáčky, 2 vajcia, mleté čierne korenie, majorán, petržlenová vňať, olej
Plnený patizón - príprava
Patizón umyjeme, odkrojíme vrch a odstránime jadierka, osolíme a necháme postáť.
Naplníme plnkou, uložíme na pekáč, podlejeme zeleninovým vývarom a za občasného polievania upečieme domäkka.
Plnka: Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme na oleji.
Pridáme vopred namočené a pokrájané sójové kocky, namočené huby, okoreníme, pokvapkáme sójovou omáčkou, krátko opražíme a necháme vychladnúť.
Do vychladnutej zmesi vmiešame rozšľahané vajcia, majoránku, posekanú petržlenovú vňať a dobre premiešame.
Na tanieri ozdobíme listami hlávkového šalátu, pokrájanou zelenou paprikou, rajčiakmi a brokolicou.
Podávame so zemiakovou kašou.
Naplníme plnkou, uložíme na pekáč, podlejeme zeleninovým vývarom a za občasného polievania upečieme domäkka.
Plnka: Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme na oleji.
Pridáme vopred namočené a pokrájané sójové kocky, namočené huby, okoreníme, pokvapkáme sójovou omáčkou, krátko opražíme a necháme vychladnúť.
Do vychladnutej zmesi vmiešame rozšľahané vajcia, majoránku, posekanú petržlenovú vňať a dobre premiešame.
Na tanieri ozdobíme listami hlávkového šalátu, pokrájanou zelenou paprikou, rajčiakmi a brokolicou.
Podávame so zemiakovou kašou.