Plnený patizón
Kategória: 
1 väčší patizón, 1 lyžica tuku na vymastenie misy, mäsový vývar. Plnka: 150 g bravčového mäsa, 100 g teľacieho mäsa, 100 g šampiňónov, 2 vajcia, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, strúhanka, 1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate, 1 lyžica masti, mleté čierne korenie, soľ.

Plnený patizón - príprava

    Patizón rozkrojíme a odstránime jadrovník.
    Osolíme, naplníme pripravenou plnkou, vložíme do vymastenej ohňovzdornej misy, podlejeme mäsovým vývarom a upečieme. Plnka: Oba druhy mäsa nakrájame a pomelieme.
    Pridáme väčšiu časť nadrobno nakrájanej cibule a rozotrený cesnak.
    V rozpálenej masti speníme zvyšok nakrájanej cibule, pridáme šampiňóny, ktoré sme nakrájali na plátky a udusíme domäkka.
    Udusené šampiňóny primiešame k mäsu, osolíme, okoreníme
    a ochutíme petržlenovou vňaťou.
    Primiešame rozšľahané vajcia, strúhanku a všetko dobre premiešame.
    Podávame s varenými zemiakmi posypanými zelenou petržlenovou vňaťou
Top