Patizón na cesnaku
Kategória: 
patizón(baklažán, cukina), cesnak, vegeta, olivový olej, voda

Patizón na cesnaku - príprava

    Patizón očistíme a nakrájame na plátky o hrúbke asi centimeter.
    Na panvici rozpálime olej zmiešaný s trochou vody,
    poukladáme plátky patizónu, dobre posypeme vegetou a prikryjeme.
    Asi po 5 minútach patizón otočíme a posypeme roztlačeným cesnakom.
    Cesnak nepridávame skôr, zhorkol by.
    Patizón opekáme a dusíme do mäkka, nemal by byť ani na jednej strane hnedý.
    Podávame ho ako predjedlo s pečivom, ale hodí sa aj ako ľahké letné jedlo.
    Ako hlavné jedlo ho podávame so zeleninovým šalátom či varenými zemiakmi.
    Môžeme ho dochutiť tatárskou omáčkou.
Top