Brokolicovo – karfiolový nákyp
Kategória:
500 g brokolice,
500 g karfiolu,
soľ,
200 g varenej šunky,
40 g masla,
40 g polohrubej múky,
¼ l vody z uvarenej zeleniny,
¼ l mlieka,
mleté biele korenie,
postrúhaný muškátový oriešok,
4 žĺtky,
100 g postrúhaného tvrdého syra,
4 bielka,
tuk na formu
Brokolicovo – karfiolový nákyp - príprava
Brokolicu a karfiol očistíme, rozdelíme na ružičky, stopky pokrájame na kocky.
Pripravenú zeleninu obvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody, potom necháme odkvapkať na site.
Časť vody si odložíme.
Šunku pokrájame na malé kocky.
Rúru predhrejeme na 200°C.
Maslo rozpustíme a primiešame múku. Keď začne zmes peniť, za stáleho miešania prilejeme vodu z uvarenej zeleniny a mlieko.
Varíme niekoľko minút, pričom stále miešame.
Odstavíme z ohňa, primiešame žĺtky a 75 g postrúhaného syra.
Osolíme, ochutíme korením a muškátovým orieškom.
Do vymastenej nákypovej formy striedavo navrstvíme brokolicu a karfiol a posypeme kockami šunky.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pridáme do bešamelovo-syrovej omáčky.
Rovnomerne ju nalejeme na nákyp, posypeme zvyšným syrom a na strednej priečke rúry pečieme asi 30 minút do zlatohneda.
Podobné recepty
Kategória:
500 g brokolice,
500 g karfiolu,
soľ,
200 g varenej šunky,
40 g masla,
40 g polohrubej múky,
¼ l vody z uvarenej zeleniny,
¼ l mlieka,
mleté biele korenie,
postrúhaný muškátový oriešok,
4 žĺtky,
100 g postrúhaného tvrdého syra,
4 bielka,
tuk na formu
Brokolicovo – karfiolový nákyp - príprava
Brokolicu a karfiol očistíme, rozdelíme na ružičky, stopky pokrájame na kocky.
Pripravenú zeleninu obvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody, potom necháme odkvapkať na site.
Časť vody si odložíme.
Šunku pokrájame na malé kocky.
Rúru predhrejeme na 200°C.
Maslo rozpustíme a primiešame múku. Keď začne zmes peniť, za stáleho miešania prilejeme vodu z uvarenej zeleniny a mlieko.
Varíme niekoľko minút, pričom stále miešame.
Odstavíme z ohňa, primiešame žĺtky a 75 g postrúhaného syra.
Osolíme, ochutíme korením a muškátovým orieškom.
Do vymastenej nákypovej formy striedavo navrstvíme brokolicu a karfiol a posypeme kockami šunky.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pridáme do bešamelovo-syrovej omáčky.
Rovnomerne ju nalejeme na nákyp, posypeme zvyšným syrom a na strednej priečke rúry pečieme asi 30 minút do zlatohneda.
Pripravenú zeleninu obvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody, potom necháme odkvapkať na site.
Časť vody si odložíme.
Šunku pokrájame na malé kocky.
Rúru predhrejeme na 200°C.
Maslo rozpustíme a primiešame múku. Keď začne zmes peniť, za stáleho miešania prilejeme vodu z uvarenej zeleniny a mlieko.
Varíme niekoľko minút, pričom stále miešame.
Odstavíme z ohňa, primiešame žĺtky a 75 g postrúhaného syra.
Osolíme, ochutíme korením a muškátovým orieškom.
Do vymastenej nákypovej formy striedavo navrstvíme brokolicu a karfiol a posypeme kockami šunky.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pridáme do bešamelovo-syrovej omáčky.
Rovnomerne ju nalejeme na nákyp, posypeme zvyšným syrom a na strednej priečke rúry pečieme asi 30 minút do zlatohneda.