Bublanina s pudingom
4 vajcia, 1 hrnček (250 ml) hrubej múky, 1 hrnček polohrubej múky, 200 ml oleja, 1 hrnček kryštálového cukru, 1 hrnček mlieka, 1 kypriaci prášok, 1 vanilínový cukor, 1 lyžica rumu (koňaku), 1 - 2 lyžice kakaa, marhuľový kompót (720 ml), 1 veľký banán, vanilkový a 1 čokoládový pudingový prášok

Bublanina s pudingom - príprava

    Vajcia s cukrom vymiešame do penista, postupne pridáme olej, mlieko, múku s kypriacim práškom a nakoniec rum. Asi 2/3 cesta rozotrieme na vymastený a pomúčený plech, do zvyšku vmiešame kakao a polejeme ním cesto na plechu. Marhule scedíme, necháme odkvapkať, poukladáme ich na cesto a upečieme. Ešte teplý koláč natrieme roztlačeným banánom. Šťavu z kompótu dolejeme do 1 litra a rozdelíme na polovice. Z prášku uvaríme v šťave s vodou najprv vanilkový puding (osladíme ho podľa chuti) a ešte horúcim polejeme koláč. Rovnako uvaríme čokoládový puding, nalejeme ho na vrch koláča, necháme stuhnúť a pokrájame.
Top